STOP MEDIJSKOM MRAKU!

2064

ŠTA JE IDEJA?
Ideja je da u četvrtak, 28. septembra u podne što više medija u Srbiji na određeno vreme prekine program, emitujući poruke kampanje “STOP medijskom mraku!”. Akcija je otvorena i za sve organizacije i građane i građanke, koji mogu učestvovati zamračenjem profila na društvenim mrežama.

Materijal za kampanju (slike, video, audio…) se nalazi na adresi https://tinyurl.com/y8b6kmyb

ZAŠTO OVO RADIMO?
Direktan povod za akciju jeste gašenje Vranjskih (http://www.vranjske.rs/), jednog od najznačajnijih lokalnih medija u Srbiji, zbog stalnih političkih pritisaka kojima više nisu mogli da se odupiru.
Ovom kampanjom želimo da skrenemo pažnju javnosti na činjenicu da je sloboda medija u našoj zemlji na izdisaju i da moramo svi zajedno da se borimo da je sačuvamo.

DA LI ZNAMO DA NIŠTA NEĆEMO DA PROMENIMO?
Zapravo, mislimo da hoćemo – prvo da vidimo koliko nas ima i da to pokažemo onima koji ne žele da u Srbiji postoje slobodni mediji. Odatle počinjemo.

KO SMO MI UOPŠTE?
Akciju organizuje grupa za slobodu medija koju je pokrenulo 27 medija, novinarskih i medijskih udruženja i organizacija civilnog društva, i koju je do sada podržalo više od 150 drugih organizacija i mnogo više pojedinaca. Spisak pogledajte na strani Medija centra Beograd /stojimuzvranjske.3868.html

#StopMedijskomMraku #ZaSloboduMedija #StojimUzVranjske